Naar boven
Tenten
Tenten

Tenten

(545 artikelen)
Kampeervakanties groeien in populariteit, zowel in eigen land als op buitenlandse campings. Sommige mensen kiezen ervoor om met zo weinig mogelijk spullen te kamperen anderen vinden het prettig om op een comfortabele en huiselijke manier op de camping te verblijven. Of je nu een familietent zoekt, een lichte duurzame tent voor je sportieve vakantie of een festivaltent, Soellaart helpt je bij het vinden van de juiste tent.
Kies een categorie
1 / 23
Sorteren

Meer over tenten


 Wil je een tent kopen? Let op de volgende kenmerken als je een tent koopt:

Aantal personen in een tent 
Om te beginnen kies je een tent uit op basis van de grootte van de groep en de extra ruimte die je nodig hebt voor je huisdier of uitrusting. Om te bepalen of er voldoende capaciteit is, luidt ons advies: ga uit van een nauwe fit. Zoek je meer ruimte omdat jij of je partner groot bent, veel draait ’s nachts of een klein kind of huisdier meeneemt, overweeg dan om uit te gaan van 1 persoon extra.  

Hoogte tent 
Als je het prettig vindt om te staan bij het veranderen van kleding of te genieten van een hoog plafond, kies dan voor een tent met een hoge piekhoogte.  

Tenten in cabinestijl  
Deze tenten hebben bijna verticale wanden om de totale piekhoogte en leefbare ruimte te maximaliseren. Sommige modellen hebben gezinsvriendelijke functies zoals scheidingswanden en een zonnescherm, of een vestibule die als zodanig kan worden uitgezet. 

Tenten in koepelstijl  
Deze tenten zijn sterk en beschikken over windafstotende eigenschappen, eigenschappen die je zal waarderen tijdens een stormachtige nacht. In het midden is de tent hoog, maar de wanden hebben een helling zodat je minder leefbare ruimte hebt dan bij een tent in cabinestijl. 

Is de tent makkelijk op te zetten? 
De ‘paalstructuur’ van een tent helpt bepalen hoe gemakkelijk of moeilijk het is om op te zetten. Bestaat de tent uit stokken met bogen of heb je stokken die kruislings over elkaar gaan? In dat laatste geval heb je bijvoorbeeld meer personen nodig om de tent op te zetten. Opblaasbare tenten zijn het meest eenvoudig op te zetten, een verklaring voor de enorme populariteit.   

Wat voor kampeerspullen heb ik nodig?

Klik hier voor de checklist
“Advies nodig voor een bepaald product? Of kom je gewoon even buurten? Bij Soellaart zijn we er voor je”
 
 
 
 
Conny - Outdoor & Wintersport specialist Soellaart