Naar boven
Tassen zijn er in alle soorten en maten. Omdat je een tas vaak dagelijks gebruikt, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Gebruik je liever een rugzak of een schoudertas? Ga je voor stoer of stijlvol? Bekijk hier onze verschillende soorten tassen
Tassen zijn er in alle soorten en maten. Omdat je een tas vaak dagelijks gebruikt, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Gebruik je liever een rugzak of een schoudertas? Ga je voor stoer of stijlvol? Bekijk hier onze verschillende soorten tassen

Tassen

(1.234 artikelen)
Omdat je een tas vaak dagelijks gebruikt, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Gebruik je liever een rugzak of een schoudertas? Ga je voor stoer of stijlvol? Bekijk hier onze verschillende soorten tassen.
Kies een categorie

Meer over tassen

Er is een enorm aanbod van verschillende backpacks, bestemd voor verschillende doeleinden. Door al die opties, kun je het overzicht soms even kwijtraken… want wat is nu de juiste backpack voor jou? Het allerbelangrijkste van een backpack is natuurlijk dat je al je spullen erin kwijt kunt én dat hij comfortabel draagt.

De grootte van je rugtas

De literinhoud van een backpack wordt bepaald door de grootte van de backpack. Hoe meer liters de inhoud van de backpack is, hoe groter het exemplaar. Dat betekent dat je bij een erg grote backpack er automatisch voor kiest meer gewicht met je mee te dragen. De literinhoud is echter niet alleen afhankelijk van het type reis die je gaat maken, maar ook van je lichaamslengte. Zo wordt er bijvoorbeeld een onderscheid gemaakt tussen mannen- en vrouwenbackpacks. Backpacks die bestemd zijn voor vrouwen bedragen vaak niet meer dan 50 liter. Daarnaast verschillen dames en herenbackpacks ook iets van vorm. Backpacks voor dames zijn in totaliteit iets korter dan die voor de heren (dit wordt de framehoogte genoemd). Daarnaast staan de heup en schouderbanden anders gepositioneerd.

De keuze voor de juiste backpack hangt sterk samen met het type tocht waarvoor je je backpack wilt gaan gebruiken. Hoe meer benodigde bagage, hoe groter de backpack. Er zijn vier verschillende soorten backpacks: dagtourrugzakken, tourrugzak, backpacks, schooltassen en travelpacks.

De dagtourrugzakken is een goede backpack voor een dagactiviteit, zoals een dagje wandelen of fietsen. De literinhoud van deze backpack bedraagt ongeveer 30 liter. Een tourbackpack is bestemd voor een meerdaagse hike. Deze backpack heeft een literinhoud van ongeveer 30-55 liter. De backpack biedt ruimte om extra bagage mee te nemen, zoals kookgerei en eten. De backpack biedt met een literinhoud van 50-90 liter genoeg bagageruimte voor een langere trektocht te voet. In deze backpack kun je dus ook een tent, matje, slaapzak, eten en kookgerei kwijt. Voor een langere reis is het echter aan te raden om zo compact mogelijk in te pakken om het gewicht enigszins te beperken. Meestal zul je dan ook genoeg hebben aan een tas met een literinhoud tussen de 50 en 70 liter. Schooltassen zijn sterk en hebben een redelijk goed draagcomfort. Mogelijkheid is er ook om te kiezen voor een tas waar een laptop vak in zit. Deze tassen zijn ook perfect om zakelijk te gebruiken. Een travelpack is een backpack die vooral geschikt om mee te reizen wanneer je van plan bent om veelgebruik te maken van het openbaar vervoer (zoals vliegtuig of trein). Een travelpack heeft het pakvolume van een reiskoffer, maar biedt als voordeel dat je deze ook op de rug kunt dragen voor een korte wandeling.

Naast de literinhoud kun je bij de aanschaf o.a. letten op de aanwezigheid van rugventilatie bij je backpack. Dit is prettig wanneer het erg warm weer wordt op je reis. Indien je graag gebruik maakt van een camelback, zijn er ook backpacks beschikbaar die hier een speciaal vak voor hebben.

Pasvorm

Een goed passende backpack is erg belangrijk. Daarom is je backpack altijd verstelbaar door de verschillende riempjes en gespen die aan een backpack verbonden zitten. Zo kun je de beste fit maken met jouw maat en lichaamsbouw. Het is dan ook erg handig wanneer de backpack ook een verstelbare ruglengte heeft. Het kiezen van je backpack kun je het beste in de winkel doen. Hier heb je de gelegenheid om verschillende backpack aan te passen met gewichten erin. Zo krijg je een realistisch gevoel van de manier waarop de backpack op je lichaam past.

Naast een goede backpack, is het aan te raden wat aanvullende spullen aan te schaffen om meer plezier hebt van je backpack. Wij hebben er een paar voor je onder elkaar gezet: Een reishoes voor je backpack Een slotje voor de bescherming van je spullen. Waterdichte zakken voor het opbergen van natte kleding in je tas. Je wilt ten slotte niet dat alles vochtig wordt. Een regenhoes (indien deze niet al bij je backpack wordt geleverd) om je backpack droog te houden bij nat weer. Travel organizers voor in je backpack. Zo houd je het lekker overzichtelijk in je tas!

Mocht er toch iets niet duidelijk zijn en heb je vragen over het maken van je keuze of het aanbod in het assortiment, schroom dan niet om contact op te nemen of binnen te lopen bij ons in de winkel. We helpen je graag.
“Advies nodig voor een bepaald product? Of kom je gewoon even buurten? Bij Soellaart zijn we er voor je”
 
 
 
 
Conny - Outdoor & Wintersport specialist Soellaart