Naar boven
Schoenen
Schoenen

Schoenen

(1.082 artikelen)
Ontdek ons ruime assortiment wandelschoenen van mooie merken zoals AKU, Hanwag, Meindl, Lowa en Adidas. Kom langs in onze winkel in Haarlem voor persoonlijk advies of bestel je schoenen bij Soellaart online. Soellaart: de outdoor & wintersport specialist sinds 1900.
Kies een categorie
Wandelschoenen   
Waar je ook gaat wandelen, goede wandelschoenen zijn een must voor iedereen die graag de natuur te voet verkent. Wandelschoenen koop je niet ieder jaar opnieuw, maar zijn een investering voor langere tijd. Daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken. Wij helpen je hierbij graag aan de hand van een paar belangrijke vragen.   
 
Waar en hoe wil je de schoenen gaan gebruiken?    
Wandelschoenen zijn verdeeld in 4 categorieën: A, B, C en D.  
A staat voor rustige wandelingen in het bos, duinen of over de weg   
A/B & B staan voor licht tot stevige wandelingen in de bergen  
B/C & C staan voor zware tochten over ruiger terrein  
D staat voor klimtochten in de bergen   
De grootste verschillen in deze categorieën zijn de soepelheid van de schoen en het materiaal. A-schoenen zijn het meest flexibel en licht, terwijl D-schoenen juist heel stug en stevig zijn. B- en C-schoenen zitten hier tussenin. Afhankelijk van het terrein waar je gaat wandelen, kun je het beste kiezen voor een A, B, C of D-schoen. In Nederland zul je hoogstwaarschijnlijk aan een A of A/B-schoen genoeg hebben. Nederland bestaat ten slotte vooral uit vlak en toegankelijk terrein. Ga je de grens over naar de Belgische of Franse alpen, dan zit je al snel aan een B, B/C of C-schoen. Dit is afhankelijk van hoe ruig het terrein is. Voor de meer fanatieke bergbeklimmers is de D-schoen ideaal. Deze zijn stevig, stug en stijgijzer-vast. Zo heb je ook grip op de moeilijkste terreinen.  
 
Wat voor wandelschoen past bij mijn voeten?   
Zijn je voeten breed of smal? Heb je sterke of zwakke enkels? Het is natuurlijk verleidelijk om een wandelschoen te kiezen die je er mooi uitziet, maar een wandelschoen moet vooral goed voelen. Kies een schoen met een pasvorm die het beste bij je voeten past. Ieder merk uit onze collectie heeft zijn eigen specifieke pasvorm. De ene schoen heeft een iets bredere pasvorm, terwijl een ander merk zich meer richt op mensen met smalle voeten. Naast de pasvorm van de schoen is het belangrijk dat je de juiste maat kiest voor je wandelschoen. Heb je normaal gesproken bij schoenen maat 41, dan zul je waarschijnlijk het beste uit zijn met een maat 42 in wandelschoenmaat. Dit komt omdat je voeten tijdens klimmen en dalen iets naar voren moet kunnen bewegen. Het is dan niet prettig wanneer je tenen telkens tegen de voorkant van de schoen aanschuiven. Houd daar dus rekening mee bij het passen van je schoen en loop een paar keer onze helling op en af om te testen of ze dan ook goed zitten. Voor een optimale fit in de schoen, kunnen inlegzooltjes een goede investering zijn. Zooltjes zorgen voor net dat beetje extra steun die je voeten nodig hebben.    
 
Lang plezier van je wandelschoenen  
Vergeet daarnaast niet om je schoen goed te onderhouden. Dit doe je door na stevige meerdaagse wandelingen je schoenen van binnen te reinigen met lauwwarm water. Zo zorg je dat de zoutkristallen van zweet niet het Gore-Tex membraan van je schoenen blokkeren. Door regelmatig te ‘spoelen’, blijven je schoenen ademen en gaan deze langer mee. Aanvullend hierop is het van groot belang dat je een spray of leerwax gebruikt om het leer van je schoenen te voeden of waterafstotend te maken.   
  
Mocht er toch iets niet duidelijk zijn en heb je vragen over het maken van je keuze of het aanbod in het assortiment, schroom dan niet om contact op te nemen of binnen te lopen bij ons in de winkel. We helpen je graag!
“Advies nodig voor een bepaald product? Of kom je gewoon even buurten? Bij Soellaart zijn we er voor je”
 
 
 
 
Conny - Outdoor & Wintersport specialist Soellaart