Uitslag Soellaart Skitest

De crew van Soellaart Outdoor & Wintersport was ook in 2019 op de Winteropening in Sölden om de beste ski's en snowboards van dit seizoen uit te testen. We delen graag een aantal resultaten. In totaal zijn meer dan 30 verschillende modellen getest. Laat je inspireren!

Matthijs Gouda - Skiër

Test categorie: All Mountain ski 
Merknaam: Elan
Type: Wingman 82
Prijs: € 539.99
Testlengte: 172cm
Breedte: 82mm
Radius: +/- 15M
 
Wat viel je op? De Elan Wingman 82 ski kon ik heel makkelijk sturen op hoge en lage snelheid. Dat vind ik heel fijn want ik houd van kort en agressief skiën.
Wat is er nog meer bijzonder aan? De ski is licht maar toch stijf op de piste. Veel ski’s die stijf zijn hebben veel gewicht en zijn niet makkelijk mee te nemen.
Hoe voelt de ski tijdens het skiën? Heel wendbaar, betrouwbaar en speels. 
Wat voor type skiër ben je zelf? Ik ben een jonge skiër die van kort/energiek/sportief skiën houdt. Het liefst maak ik kleine bochten langs de zijkant van de piste om op hoge snelheid iedereen voorbij te blazen.
Voor wat voor type skiër is dit een geschikte ski?
Voor een skiër die van diversiteit houdt. De ski kan sportief ingezet worden op de piste. Maar ook voor (medium) off piste is hij geschikt omdat de ski een breedte van 82mm heeft. Hierdoor heb je veel drijfvermogen.

 

Arjen Nicolai - Skiër

Test categorie: Piste performance
Merknaam: Elan 
Type: Amphibio 18
Prijs: € 719,99
Testlengte: 172
Breedte: 73 mm
Radius: 15.7 meter

Wat viel je op? Voor mij is dit de alleskunner die van de skivakantie een nog groter genot maakt dan die al is. Deze piste ski wil maar één ding en dat is knallen. Zelf ben ik geen racemonster en geniet dan ook minder van een pure race - worldcup ski. Deze reageren erg agressief op kleine bewegingen en zijn, zeker wanneer de sneeuw in slush verandert, een drama. Dit speelt helemaal niet bij de Elan Amphibio 18 Ti2 Fusion! Hij is stabiel en toch snel. Grotere bochten maakt hij het liefst maar met een beetje moeite kan je ook over de buckelpiste. 
Wat is er nog meer bijzonder aan? Wat de ski zo bijzonder maakt is de Amphibio 4D technologie. Dit betekent dat de voorkant een rocker heeft in de breedte. Hierdoor is de voorkant niet plat maar schuin. Dit zorgt voor een makkelijke insturing. Alsof je de ski erin rollend op zijn kant zet. Zeer comfortabel! 
Hoe voelt de ski tijdens het skiën? De ti2 staat voor een dubbele titanium laag die veel torsiestijfheid geeft en trilling voorkomt op hoge snelheid. Dit zorgt voor grip en controle. Al met al de ideale alleskunner voor op de piste. Een en al plezier en controle! 
Wat voor type skiër ben je zelf? Goed / gevorderd
Voor wat voor type skiër is dit een geschikte ski? Piste skiër met de verhouding 85% of meer op de piste. 

 


Pim van Dalen - Snowboarder

Test categorie: High-end
Merknaam: Niche
Type: Story
Prijs: € 619,90
Testlengte: 162 cm
Breedte: Regular
Stijfheid: 7 / 10
Snowboard vorm: Camber / Rocker

Mijn favoriete snowboard is de Story van het merk Niche. Een board met controle en stabiliteit door de toevoeging van magnetraction. Door de combinatie van de vormen camber en rocker is er veel draagvermogen uit het snowboard te halen. Een ideaal board voor de all-mountain / piste snowboarder die buiten stabiliteit ook veel beweging uit zijn board wil krijgen. Ook ontbreekt het niet aan een flink vermogen qua snelheid. Een echte alleskunner onder de snowboards.


Sander Hoegen Dijkhof - Skiër

Test categorie: Piste performance
Merknaam: Salomon
Type: Blast
Prijs: € 819,99
Testlengte: 175
Breedte: 72 mm
Radius: 15 meter

Op al verspoorde pistes is de Salomon Blast iets vergevingsgezinder dan de Salomon Race. Ook vind ik deze ski iets relaxter in korte bochten. Hij is steviger dan de Salomon Xtr en daarmee iets meer piste-georienteerd. De Blast is echt een fantastische ski voor de Nederlandse consument die niet perse drie weken per jaar wintersport. Puur plezier en ruime mogelijkheden voor goede skiërs.

 

Matthijs Gouda - Snowboarder

Test categorie: Piste Snowboard
Merknaam: Jones
Type: Carbon Flagship
Prijs: € 999,90
Testlengte: 161 cm
Breedte: Regular
Stijfheid: 10/10
Snowboard vorm: Rocker

Wat viel je op? De Carbon Flagship is het lekkerste board wat ik ooit gereden heb. Ik kon hard gaan en het board bleef stabiel en hield goed grip.
Wat is er nog meer bijzonder aan? Het snowboard is heel direct en maakt heel makkelijk bochten op hoge en lage snelheden.
Hoe voelt het board aan? De Jones Carbon Reflex is het meest stijve snowboard dat ik ooit getest heb. Het snowboard zit vol met Carbon en geeft absoluut geen kick tijden het snowboarden. Wil je altijd grip, controle en snelheid kies dan voor dit snowboard.
Voor wat voor snowboarder is dit een geschikt snowboard? Voor een ervaren snowboarder. Het snowboard wil op hoge snelheid de piste afknallen. En dat verreist wel wat techniek. Denk niet dat je niet makkelijk kan draaien want dat gaat echt super makkelijk. Ook al is het een stijve plank. Geweldig snowboard!

“Advies nodig voor een bepaald product? Of kom je gewoon even buurten? Bij Soellaart zijn we er voor je”
Pim - Outdoor & Wintersport Specialist Soellaart
“Heeft u vragen over een bepaald product? U bent altijd welkom om langs te komen!”