The North Face FUTURELIGHT Review

In mei 2019 nodigde The North Face 40 mensen uit in Spitsbergen Noorwegen om de innovatieve FutureLight collectie uit te testen. Bart Soellaart, mede-eigenaar van Soellaart Outdoor & Wintersport, mocht mee op testreis. Is de FutureLight collectie echt zo future-proof als The North Face beweert? Bart testte het uit. 

 


Om te beginnen. Wat is Futurelight?

"De kern van FutureLight ligt in een industrieel proces dat bekend staat als nanospinning waarbij maximaal 220.000 kleine naalden een polymeerweefsel draaien. De ruimtes ertussen zijn te smal voor waterdruppeltjes, maar groot genoeg om waterdamp te laten ontsnappen. Het resultaat is een superdun nanomembraan dat een luchtstroom creëert en tegelijk water buiten houdt. Dit maakt het, volgens The North Face, de meest geavanceerde ademende en waterdichte technologie voor outdoorkleding wereldwijd.''
 
 
Wat is jouw ervaring Bart?

 “Spitsbergen is het laatste stukje land voor de Noorpool en bestaat voor 60% uit gletsjer. De extreme weersomstandigheden lenen zich perfect voor een test. De activiteit: toerskiën. Ik kreeg een jas en broek aan uit de L5 Summit collectie. Wat ik meteen merkte is dat het ademend vermogen heel hoog ligt, dus ik hoefde mijn jas eigenlijk niet open te zetten voor ventilatie. Wat me verder opviel waren de vele vernuftigheden, zoals de instelmogelijkheden van de broek en de optie om de broek aan de jas vast te maken. De stof is dun, maar wel heel sterk en waterdicht. Een shell pak, zoals de Summit L5, is breder inzetbaar dan een normaal skipak. Omdat je speelt met laagjes onder de jas, kun je er meer kanten mee op. Tijdens het toerskiën heb je bij het afdalen meer aan dan bij het klimmen bijvoorbeeld. Dan is het lekker dat je wat aan en uit kunt trekken.”

Zou je de Summit L5 jas aanbevelen?  

“Jazeker. Ik zie veel voordelen die andere merken (nog) niet hebben. De stof kraakt minder, dat ervaar ik als prettig. Maar ook dankzij het super ademende vermogen biedt het me meer. En wat voor mij persoonlijk een groot pluspunt is, is dat het materiaal goed recyclebaar is, dus duurzaam. In dat opzicht maakt The North Face hun belofte toekomstbestendig te zijn helemaal waar.”

  
 
 
Over ons
“Advies nodig voor een bepaald product? Of kom je gewoon even buurten? Bij Soellaart zijn we er voor je”
Conny - Outdoor & Wintersport Specialist Soellaart
“Heeft u vragen over een bepaald product? U bent altijd welkom om langs te komen!”