Over ons

Soellaart is een hoogwaardige outdoorwinkel met een passie voor (innovatieve) outdoormerken, geschikt voor casual en actief gebruik. De voorpret van een vakantie of activiteit begint al in onze winkel. We willen het winkelen persoonlijk maken en staan voor kwaliteit, expertise en betrouwbaarheid. We 'versterken' onze klanten door onze kennis over merken en producten over te dragen. Onze klanten stappen met een rugzak vol informatie (bagage) de winkel uit. ​

Het team van Soellaart bestaat naast de tweekoppige directie uit 35 zeer gemotiveerde medewerkers die allemaal passie voor outdoor en wintersport hebben. Eigenaren Bart Soellaart en Arjen Nicolai staan zelf vrijwel dagelijks op de winkelvloer. Zij helpen mee met de verkoop, geven deskundig advies en zorgen er samen met het personeel voor dat de winkel er elke dag weer optimaal bij staat.

Hier staan we voor:

Dichtbij: we zijn de lokale outdoorspecialist in de buurt waar je terecht kunt voor persoonlijke aandacht en toegesneden advies.   ​
Specialistisch: we denken vanuit onze expertise mee over welk product het beste past bij jouw wensen en doelen. ​
Toonaangevend: onze innovatieve collectie is van hoge kwaliteit en heeft net dat beetje extra. ​
Service: je kunt bij ons terecht voor ouderwets goede service.​


De historie van Soellaart

Soellaart begon in 1900. Dit familiebedrijf in hartje Haarlem is inmiddels uitgegroeid tot een outdoor & wintersport speciaalzaak met meer dan dertig medewerkers. In december 2020 stonden we met een aantal feestelijke acties stil bij ons 120ste jubileum.

Tijdlijn

-De eerste generatie van de winkel Soellaart, Jan Soellaart, begon in 1900 met een schoenmakerij. Zijn nakomelingen paste de winkel continue aan de tijd aan zodat het bedrijf bleef voortbestaan.

-De tweede generatie, Henk Soellaart, begon na de Tweede wereldoorlog, toen mensen meer vrije tijd kregen. Soellaart begon met de verkoop van sportschoenen en -kleding en later ook kampeerspullen.

-De derde generatie, Joop Soellaart, legde zich geheel toe op kampeerartikelen. Ook breidde Soellaart steeds verder uit en bestaat inmiddels uit vijf historische winkelpanden.

-Op hun beurt namen zonen Jan en Henk er vanaf de jaren '90 outdoor-en wintersportspullen bij. Zij runden het familiebedrijf 25 jaar en gaven in 2015 het stokje over

-Op dit moment staan Bart Soellaart en Arjen Nicolai aan het roer. Ze vormen sinds 2015 de tweekoppige directie.

Lees hier het interview met Henk Soellaart over de opkomst van Outdoor & Wintersport in Nederland.


 

Soellaart begon in 1900 in de hoedanigheid van schoenmaker in de Vijfhoek in Haarlem.

In 1920 verhuisde Soellaart naar de huidige locatie op de Kleine Houtstraat. Deze foto dateert van later.

De kleine Houtstraat in de jaren '80. Soellaart breidde steeds verder uit.  (foto: Fielmich, Jos (1949))

Soellaart in de jaren '90 met opgezette tenten voor de deur. Iets dat we in de zomer nog steeds doen.

Klantenservice
“Advies nodig voor een bepaald product? Of kom je gewoon even buurten? Bij Soellaart zijn we er voor je”
 
 
 
 
Conny - Outdoor & Wintersport specialist Soellaart